De form kunnen bewijzen. 

Slechts 5 dagen na mijn teleurstellende DNF -did not finish- op het Belgisch kampioenschap was mijn honger voor de wedstrijd niet al te groot. Maar zin in revanche wel. Een van mijn favoriete wedstrijden stond op het programma: de thuiswedstrijd. De wedstrijd waar het parcours dik aangelijnd staat met supporters. Waar supporters je naar de finish roepen. 

Sfeer en gezelligheid bij te triathlon Izegem. Elk jaar 10/10 📸Dries Verhelst

Ondanks dat er opnieuw blauwalg in het kanaal Izegem aanwezig was werd deze wedstrijd GELUKKIG geen duathlon maar kon de organisatie opnieuw een formule neerzetten met ‘s ochtends zwemmen op het domein de Gavers in Harelbeke om dan vervolgens in de namiddag volgens zwemtijd (die dmv chip geregistreerd werd) te starten met wissel-fietsen-wissel-lopen. 

Het zwemmen was iets langer dan vorig jaar en een stuk pittiger. Door de felle wind en toch wat zijstroming was het terugkeren in zwemmen enorm zwaar. Gevoelsbeschrijving: Is dit nu de zee of gewoon een meertje?! Ja zo fel ging het eraan toe. Tussen de mannen baande ik mezelf een zo recht mogelijke lijn naar de swim exit. 1’30 had ik voor op Ine Coucuyt en een dikke minuut daarna zaten de volgende 2 dames. Goed! Een eerlijke solo wedstrijd 1 tegen 1 voor zowel Ine als ik dacht ik. 

📸Dries Verhelst
📸Dries Verhelst
📸Dries Verhelst

In de namiddag was de zin al een stuk groter door een goeie zwemproef. Al wou ik wel heel graag mijn voorsprong op Ine nog iets groter maken. Maar Ine is een sterke fietser en dat is in triathlon geen geheim meer. Ik slaagde uiteidelijk toch om het tot een goeie 2’ te vergroten. 

Head down and get the job done
📸orphelia hellebuck
Solo ride
📸Dries Verhelst

Het lopen werd nu vooral nog een strijd tegen mezelf en hopen dat mijn lichaam deze keer wel volledig wou meewerken. (Voor de fietsproef was ik toch niet 100% en nam dus ook maar 1 gel i.p.v. 2 op de fiets) met de etixx bevoorrading heb ik in ronde 3 van 4 toch wel even wat sportdrank binnen gegoten. 

(Grotendeels toch binnen gegoten)
📸Dries Verhelst

Lopen ging goed. Benen werkten top en ik kon goed soepel blijven lopen en mijn ritme houden. 3’ voorsprong na ronde 3 maar de tijd deed er niet meer toe. Voor mij was het de laatste ronde vooral genieten van al het harde werk en de vele tranen van de afgelopen periode die eindelijk toch een mooie wedstrijd voor mij konden opleveren.

GENIETEN
📸Dries Verhelst

Ik zag mijn vrouw glunderen langs de kant van het loop parcours. Ik zag haar ogen blinken vol trots en eerlijk, ik werd er helemaal emotioneel van. Eidelijk terug een overwinning. 

📸Dries Verhelst

Alsof dit allemaal nog niet genoeg emotie was deelde ik na 10 jaar voor de (voorlopig) laatste keer het podium met Ine. En kreeg ik het nog eens in lijn hoofd om een speech’ke te doen , al bleiten natuurlijk! #crybaby. 

📸Dries Verhelst

Nee maar nog even zonder snikken en recht uit mijn hart: 

Ine, inieminimyniemo, 10 jaar lang waren we elkaars concurrenten. Maar evenzeer elkaar steun en toeverlaat in zware sport momenten. Vele mooie momenten op topsportschool waar we elkaar naar een hoger niveau krikten. Vele zotte momenten wanneer alles in ons hoofd wat begon te smelten door zware trainingsweek op stage in Aguilas. Veel mooie overwinningen die we van elkaar konden bewonderen. Veel knuffels als het even niet meer ging. Veel landen die we konden afkruisen voor onze sport Veel vliegers en hotelkamers die we deelden. Maar sport kan hard zijn. Sport kan zo veel van je vragen. En hoe graag je iets ook doet, soms weegt het gewoon niet meer genoeg op. De tijd, de energie, je leven op pauze voor de sport. Ik begrijp meer dan wie dan ook de keuzes dat je maakt dus geniet! Geniet voor mij mee, dubbel en dik voor de nieuwe grote avonturen die joute wachten staan. Ik ga je missen in het wedstrijdveld. Ik ga je missen in onze club. Je bent een fantastische concurrente geweest en ik hoop je nog eens terug aan een startlijn te zien. Zoniet zal het op de vlieger zijn, samen eens tussenuit met een surfplank en ons paspoort op zak. 

Big love
📸Dries Verhelst

Ook wil ik mijn club bedankt om er opnieuw een fantastische editie van te maken, maar Vooral! Om de eerlijkheid in onze sport te stimuleren. Het prijzengeld voor de dames werd gelijkgesteld aan het prijzengeld van de heren. Een fantastisch initiatief. Want wij als vrouwen trainen ook uren lang, wij als vrouwen zetten ook een groot deel van ons leven op pauze om top te zijn in onze sport en maken even grote beslissingen om toch ergens van onze sport een klein klein beetje te kunnen leven.  Jullie zijn fantastisch. Jullie zijn 2019 en niet 1956. Bedankt uit de grond van mijn hart en in naam van elke vrouw die hier aan de start stond om ons te erkennen. 

Girls rule💪🏼⚡️🤘🏼
📸Dries Verhelst

Bedankt vrouwtje. Bedankt familie. Bedankt aan mijn fancrew. Bedankt iedereen die mijn naam uitriep. Bedankt coach en voorzitter. Bedankt aan alle sponsors van EFC-ITC om athleten en dromen te ondersteunen. Bedankt aan iedereen die in me bleef geloven. Jullie zijn allen een deel van deze eerste plaats! 

BEDANKT
📸Dries Verhelst! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *