Afgelopen zondag was het zo ver
De laatste niet stayer van het jaar
De laatste kwart van het jaar
En de laatste Belgische wedstrijd voor dit seizoen.

Om 14u ging mijn reeks van start.


De pro mannen en vrouwen mochten samen starten. Wat voor mij een leuk voordeel was en iets waar ik zeker naar uit keek.


Even druk in de start met wat drummende mannen om me heen maar eens de eerste boei gepasseerd kon ik me goed nestelen in de oksel van een pro man. We hadden na enkele meters een klein groepje te pakken en al snel voelde ik dat het soepel ging om uiteindelijk de kop te nemen. Met een paar mannen in de voeten probeerde ik zo dicht mogelijk naar de eerste 3 te gaan maar dit gat was net te groot.

Als 4e in totaal en eerste vrouw kwam ik uit het water. De super snelle wissel zat er niet in die zondag, wanneer ik de wissel buiten liep hoorde ik door de speaker dat ook Maura en Ine uit het water kwamen. Ongeveer een minuut achter me. Maar met de super sterke benen van Ine op de fiets en haar sterke prestatie in De Zwin triathlon wist ik dat ik goed zou moeten doortrappen.

Ook had ze al een paar keer Ieper gestart en ik nog nooit. Het parcour was voor mij dus een verrassing maar de streek ken ik ondertussen al. Heuvelend was een feit en dat ik zou afzien ook.

Doordat de mannen en vrouwen samen starten kon ik moeilijk zien of ze dichter kwam of niet.
Met een witte helm te spotten en de gedachte dat Ine dichterbij kwam duwde ik nog harder door.
Head down and keep pushing.

Ik kon even een tussentijd horen: 2’

Kort daarna voelde ik mijn hoofd even spinnen dus was het even een tandje terug schakelen en focussen op het lopen.

Met de laatste 10km fietsen te gaan had ik een goeie 3’ voorsprong. De fietsproef van 42km heuvelend, technisch en windy sloot ik af met een gemiddelde van 35,5km/u 🙌🏼.

3 rondes lopen langs de ieperse vesten met 3x een kort pittig klimmetje om deze boven te geraken. Ik kon een goed tempo aanhouden met een mooie voorsprong ging ik de laatste ronde niet meer snoei hard richting de finish. Ook zaten mijn benig stevig verzuurd.

Bedankt voor alles supporters.
Bedankt voor het mooie seizoen.
Bedankt aan mijn club om te geloven.
Bedankt aan de sponsors om dit seizoen terug te ondersteunen.

En Ine, i love being your team mate and buddy

Bedankt om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *