8/08/18 een pracht datum om te trouwen besloten oshin en ik vorig jaar. Toen alles zowat vast lag werd bekend dat slechts 1 week later de izegemse triathlon opnieuw een belgisch kampioenschap ging worden.
Met pak en zak en al mijn trainingsgrief vertrokken we op 4/8 richting Portugal om daar te trouwen.
Maar met het bk in het achterhoofd werkte ik ook daar mijn trainingen af (behalve op onze trouwdag natuurlijk).

Enkele mensen vroegen mij of dit wel een ideale voorbereiding was?
De belangrijkste weken zijn die daarvoor. Na mijn pittige maand juni waar ik 4 wedstrijden op 5 weekends moest afleggen kreeg ik een enorme weerslag nadien. Ik zat toen in een flow maar eens juli begon kreeg ik het deksel op m’n kop. Sinusitis met een infectie op de bovenste luchtwegen. Zowel trainer als ik wat in paniek (want hier moesten we goed kunnen doortrainen). De hoekjes werden er wat van afgelopen en gezocht wat wel en niet mogelijk was van trainen. Hierdoor werd het begin van de taper week in Portugal iets meer trainen.. Swat.
Voor mij was trouwen de week voordien ideaal, ik was omringd door vrienden en familie en samen met de vrouw van m’n leven op de meest idyllische plaats die er is voor ons .
Ik denk ook dat ik zowat al mijn stress vorige week opgebruikt heb waardoor ik woensdag vrij relax aan de start van het BK stond. Als je zoveel emoties gevoeld hebt in de afgelopen week is al de rest eventjes bijzaak. Al zou een podiumplaats op dit BK de kers op de taart voor me zijn!

Door de Blauwalg ging het zwemonderdeel door in de Gavers, Wat ideaal was voor me want dit is slechts 2km van ons huis. DIKKE PLUIM aan onze Izegemse triatlon club om zo last minuut dit nog op poten te krijgen. Knap staaltje werk daar aan iedereen die hiervoor geholpen heeft! Want voor een duatlon wedstrijd was ik wel een weekje langer in Portugal gebleven 😉 haha


Ik was me ervan bewust dat het zwemonderdeel ook dit jaar van groot belang ging zijn. Met top zwemsters Jolien vemeylen en Valerie Barthélemy wist ik dat er een sterk staaltje zwemmen uit mn wetsuitmouw moest geschud worden. Na een iets wat onduidelijke start waren we weg. Met een stevige start van Hanne de Vet, Amber Rombout en Kiara lenaertz lagen we met enkelen op één lijn tot bijna aan de eerste boei.

Ik nam de oksel van Valerie als resolute keuze en ging deze niet los laten al wist ik bij het naderen van de eerste boei dat ze voordeel had door aan de binnenkant te liggen. Ook was ik me ervan bewust dat ze 9/10 het tempo ging opdrijven hierna. (Wat ken ik de sport al goed) Want dat deed ze ook. Even was ik de oksel kwijt en volgde ik de schuimige sporen in het water van de spartelende voetjes voor me. In de slot 500m plaseerde ik me in het zog van de twee topzwemsters.
Valerie en Jolien kwamen als eerste bij de trapjes waardoor ik de 2e trap moest nemen. Zowat klungelig op mijn ene knie klauterde ik uit het water om de 2″ die ik verloor te behouden.

YES ! First part is done en trots op mezelf (Zo te zien mijn supporterteam ook)

Iedereen blij met de Zone3 Vanquish chicks op één rij

Met mn Svensson turbo booster en mijn schietgebedje bij mijn fiets was ik klaar voor deel 2 en 3.

OK Charlotte, 2″ na Jolien en Valerie, snelle wissel da zit altijd goed… Let’s go!
Als eerste sprong ik op de fiets. Waar we oorspronkelijk met 3 gingen ronddraaien en samen werken in het fietsen riep Valerie mij na de brug al toe dat het slechts ons twee ging zijn. We vlamden als 2 gekken de eerste 2km op en rond de markt door en installeerden ons om een sterk staaltje fietswerk te organiseren.
Valerie nam de eerste kilometers voor zich. Wat een kanon benen! ik probeerde in het wiel te herstellen van de eerste kilometers om dan te gaan afwisselen van kop. Het was Valerie die de eerste ronde het mes er op zette. Onze 25sec voorsprong op achtervolgers van het zwemmen werden plots 2’20 na 20km fietsen. WHAT A TEAM. Ik kon mijn oren niet geloven, want de dames die achter ons zaten waren met 6-7 man die kon samenwerken waarvan een voor een ook sterke fietsers.

De tweede ronde nam ik wat meer kop want Valerie had even maag last. De voorsprong die we uitbouwden wou ik ook niet meer kwijt.. Het bleef rond 2’20 balanceren en ik was klaar om de tweestrijd met Valerie te starten.


De eerste twee ronden kon ik goed aanklampen met Valerie maar in de slot kilometers moest ik ze op enkele seconden laten gaan. Eens de mannen over kwamen en ik ze niet meer in het zicht had kreeg ik mijn duw. De laatste ronde van de 4 was tanden bijten.
Ik wou mijn voorsprong om Katrien Verstuyft ook niet afgeven in de laatste kilometers dus bleef ik door bijten. Al voelde ik na de 6x de brug op lopen de benen met 10kilo verzwaren.

Eindestreep in zicht YES !!!! 3e maal BK in Izegem en eindelijk na 2 mindere jaren mocht ik het podium terug op. Alles in mijn lichaam daverde van blijheid. 2e worden na een top dame die full-time bezig is met de sport en ondersteund wordt door de federatie is een eer.

Thank you Valerie for being such an amzing person/athlete. Triathlon is an individual sport but people like you make it less individual and much more of a bigger picture. Lots of love for you.


Thank you girlfriend OEPS, WIFEY. For being around, for supporting my dreams. For being a perfect match.


Thank you coach for pushing me and believing in me even with only 80% 😉


EN BEDANKT aan iedereen die geholpen heeft op 15augustus. Best team ever, EFC-ITC bedankt voor opnieuw een top editie van een wedstrijd. Bedankt om atleten te steunen en hun dromen te helpen verwezenlijken. Stap per stap voel ik mezelf terug sterker worden. Stap per stap komt mijn vertrouwen terug. Stap per stap groeien we naar nieuwe doelen. Maar vooral bedankt om in me te blijven geloven!

Sponsors, team, coach, supporters, vrouwtje, familie. Jullie zijn top!

WTV: https://www.focus-wtv.be/nieuws/blauwalgen-verstoren-bk-kwarttriatlon
3athlon: http://3athlon.be/barthelemy-verlengt-titel-van-hemel-verrast-op-bk/

2 Comment on “BK Izegem, de kers op de huwelijkstaart

  1. Proficiat meid! Wat een prestatie, en dat een week na je trouw!
    Massa’s respect!

    #diepebuiging #TopperCharlotte

  2. Super wedstrijd champ! De rest is voor jou alleen op je Tp ! Fiere coach !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *