Zondag 6 mei

De eerste individuele wedstrijd van het seizoen, de eerste niet stayer van het seizoen en de eerste kwart van het seizoen werd zondag 6 mei een feit in Veurne.

Na even overleg mocht ik (op zelfde dag van het Clubkampioenschap) toch van start in Veurne. Bedankt hiervoor aan m’n top team om mij de kans te geven onze kleur ook ergens anders te gaan verdedigen. En verdedigen nam ik niet met korreltje zout!

Ondanks dat er een relax sfeertje was voor mijn start en tijd voor wat selfies wist ik wel dat elke wedstrijd moet geraced worden.

Het was een warme dag dus hydratatie was van alle belang. Gelukkig is er steeds onze club sponsor svennson die dit allemaal een stuk makkelijker maakt.

… Het startschot was gegeven, al snel nam ik de leiding maar het tempo moest er in blijven. Een zo groot mogelijke voorsprong was mijn doel. Met 1’45 kwam ik na 1200m zwemmen uit het water en deze voorsprong gaf ik ook niet meer af! Op het pittig wind parcour werd mijn voorsprong vergroot naar een dikke 6′ vergroten. Het lopen was op een goed tempo die eerste 10km verteren na een 47km niet-stayer fietsproef. De benen voelden ok aan maar er zat nog progressie in qua loop gevoel. Uiteindelijk haalde ik de finish met een ruime 10′ voorsprong.
En met dit in mijn achterhoofd kwam de coach naar me aan de finish.. -zeg zou ke zondag niet meedoen in Geel?-

Top wedstrijd daar in Veurne! Van organisatie tot duidelijkheid waar wat overal was tot parcour. Enigste wat ik nog even kwijt wil EN DIT IS EEN ALGEMENE ‘BOODSCHAP’ enkel was dit in Veurne (zoals op vele andere wedstrijden) ook het geval. Door het laat inschrijven betaalde ik €75 inschrijving (de hele vroege vogels €55). Idem bij de mannen, evenveel inschrijvingsgeld. Prijzen geld 1e man: €400. Prijzengeld 1e vrouw €125? Nu we weten al langer dan vandaag dat er een pak meer mannen triathlon doen dan vrouwen. als ook meer inschrijvingen voor de mannen wedstrijd. En een grote kost samen hangt met het organiseren van een triathlon. Ondanks dit gegeven werk ik ook slechts part-time om mijn sport te kunnen beoefenen en goed te zijn in mijn sport. Het deelnemersveld is kleiner maar soms moeten er maar 3 kleppers aan de start staan en wordt het even moeilijk om dat podium te halen als met 25kleppets aan de start. Die 3 plaatsen blijven 3 plaatsen. Het is jammer dat wij als vrouwelijke (athleten) evenveel of soms meer dan andere mannen gaan trainen en toch minder van terug krijgen (naaste de prachtige eer natuurlijk). Maar €325 winst bij €50 winst (bij laat inschrijven) vind ik jammer voor elke vrouw die hard traint voor triathlon.

Zondag 13 mei

Het duurde maar enkele uren voor ik besliste dat ik in Geel zou starten. Aangezien mijn Franse club Autun hun team voor zondag 13 mei al had opgesteld starte ik onverwachts aan de volgende niet stayer kwart van het seizoen.
Dit maal met grote namen als Joke coysman en Amber Rombouts aan de start. Amber had ik al een tijdje niet meer naast me aan de start gehad dus je weet nooit goed welke progressie de athleet maakt.

Zoals traditie met m’n trouwe supporters een selfie’tje voor de start (omdat da goe werkt blijkbaar)

Met iets minder goed weer dan vorige week gingen we van start. Al snel merkte ik dat amber ook goed mee starte en ze dus ook dicht bij me uit het water ging komen. Ik stak er een tempo’tje op maar amber volgde op een 15″ de wissel uit.
Na een 2tal km kwam ze over me en probeerde ik zo goed mogelijk te volgen. Maar met een groepje van 5/6-tal mannen werd dit naar mijn gedacht iets te gevaarlijk en voor ik het wist was ik ze kwijt uit mijn zicht. Ik volgde na 1e ronde op een 25tal seconden. En duwde mezelf een tandje groter voor de volgende ronde. Maar de benen waren wat platjes in Geel.

Na een 36,5km fietsen snelde ik de wissel in en deed ik de wissel van m’n leven! Ik zag amber naar het einde van de wissel lopen om haar loopproef te starten en zo snel als ik kon schoot ik me er achteraan.

Na een 500m kwam ik er bij. Ondanks de slechte fietsbenen voelde ik wel al snel aan dat de loopbenen beter zaten. Met het dillema -loop ik even op dit tempo mee of ga ik direct door?- zeiden m’n hersenen zonder twijfel doorgaan. Pas na de 2e km kwam het besef dat ik nog 8km stevig zou mogen pushen want iemand achterna jagen is altijd ‘makkelijker’ dan op kop lopen. Dus bedankt aan mnr van atriac met de paardenstaart om me 5km te pushen op een stevig tempo!
Na 1 ronde lopen van de 2 had ik een kleine minuut voorsprong. Dus was het ronde 2gewoon questie van deze te behouden. En dat lukte me ook!
Garmin check bij de finish en een tevreden Charlotte !

Bedankt aan mijn club,
Mijn coach en vrouw,
Mijn (bijna) vrouw,
En mijn mamaa’tje om zelfs op Moederdag jouw dag naar mij te schikken. Da zijn de beste mama’s!

Bedankt om te lezen!
Charly

2 Comment on “2 maal winst op 1 week tijd

  1. ♥️

  2. Knap verslag , keep on the good work ! Proficiat met de seizoenstart !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *