Gisteren ging de eerste officiële individuele wedstrijd van seizoen 2017 van start.

Onder iets minder omstandigheden voor mezelf weliswaar 🙁
Nogmaals sorry katrien voor al de hoestbuien de nacht voor de wedstrijd!


(Zie of beter, ‘Hoor’ hier het filmpje waarom dit voor mij in mindere omstandigheiden was + piepoogjes :p , amai waarom beslis ik toch een filmpje te posten haha)

We gingen om 11:15 van start met onze wedstrijd. Mezelf, Katrien Verstuyft, Maya Kingma, Lucy Nell, Anneline Coutinho stonden in deze volgorde naast elkaar opgesteld op het ponton.
‘Op zijn frans’ ging na korte stilte al direct het startschot en we waren weg… Of de meeste dan toch, ik niet direct, Slecht in het water beland en mijn zwembril direct vol water. Hierdoor kon ik niets meer zien. Een 3tal seconden stoppen in start kan een slechte keus zijn maar ik had geen andere optie aangezien ik niets kon zien. Katrien zat direct enkele slagen voor mij en ik nam mijn tempo zo snel mogelijk terug op.

Langs de boeien en tot een 50tal m voor het einde werd ik nergens echt nog gehinderd door andere. Ik slaagde er in nog mooi een stuk op te schuiven naar voor. Ook naar het einde toe kon ik nog steeds beetje per beetje naar voor opschuiven, het voelde allemaal heel comfortabel aan dus dat was alvast goed.
50m voor zwem exit nog eventjes een hiel tegen mijn bril en ene kant terug vol water, maar toen was het gewoon de voeten volgen en wissel voorbereiden, niet meer stoppen !

Na een goeie wissel zat ik samen met 3 andere in een groepje, op weg richting eerste 10tal athletes die voorop zaten. Na 1 van de 5 ronden kwam alles samen (eerste klein groepje en grote achtervolgende groep).

Het tempo van al deze internationale top atletes lag hoog! Op een kort (4km) en technisch parcour zit je beter goed vooraan in de groep. Hoe hard ik ook probeerde ik kon er niet in slagen om op te schuiven in de groep. Mijn keel brande en het telkens hard optrekken na elke bocht (9/ ronde van 4km) voelde zwaar aan. Ons tempo op de korte rechte stukken lag dan ook heel hoog, aangezien we op dit parcour een gemiddelde snelheid van 39.3km/u haalden en max snelheid van 49km/u kan je het plaatje wel maken voor jezelf denk ik.

Bij het einde van het fiets onderdeel kwam ik dan ook achteraan de groep de wisselzone binnen (wat normaal niet van mijn gewoonte is). Een goeie wissel en we begonnen aan het loop onderdeel.
Als snel was te voelen dat de benen van 2weken geleden op het clubkampioenschap heel ver weg waren. Het soepel vlot ritme kon ik deze wedstrijd helemaal niet vinden. Ook mijn ademhaling kon ik niet doorbreken en dus ook niet diep gaan. Het remde mijn lopen zwaar af en dus kwam ik met grote ontgoocheling als 41 van de 74 over de finish.

Ook al weet ik vanwaar het komt, een eerste wedstrijd voor nieuwe franse club zo starten is nooit leuk! Ook zo een wedstrijd doen met grote internationale atleten is niet leuk voor mezelf.
Het belangrijkste is nu zo snel mogelijk genezen zodat ik op 4juni een toprace kan neerzetten zoals het moet in Cagliari (italië)

Bedankt aan mijn mama om mee te komen en te supporteren.
Merci à mon équipe pour me soutenir et encourager.

Op naar de volgende!

x Charlotte

One Comment on “Grand prix Dunkerque

  1. With ❤️😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *