Zwintriathlon: Na een tegenvaller van een race in Izegem was het op naar de volgende wedstrijd. Dit was denzwin triatlon afgelopen woensdag in Knokke.

Tussen bk Izegem en Zwin zijn er vele zaken geweest die het mentaal alles behalve makkelijk gemaakt hebben!
Elke athleet weet dat je op je best presteert als alles rond om jou goed verloopt & je omgeving en mindset positief geprikkeld wordt. Maar dit is zeg maar de laatste maand vooral moeilijk te vinden. Ik ga hier verder niet te persoonlijk over uitwijken. De belangrijkste mensen in mijn omgeving weten goed genoeg waar ik het over heb en steunen mij dan ook zo goed mogelijk. Ook de mensen die voor en na mijn wedstrijd de tijd namen om met mij te praten, Merci! Deze dingen voelen goed aan.

Nu.. Over de wedstrijd: zwemmen was ok, geen super super gevoel maar kwam toch nog als eerste uit het water met een vlotte wissel. Met Katrien in het wiel begon ik aan de 45km tijdrit als zat Katrien niet al te lang in mijn wiel maar stampte er stevig aan door. Ik kon het eerste deel goed tempo houden en aan ongeveer 18km kwam Sara over mij, probeerde dit gat zo klein mogelijk te houden maar ook Sara verdween uiteindelijk met een gestoord sterk fietsnummer! (Gij zijt goe zot). Het 2e deel voelde ik dat er wat verval op kwam. Ik kon wel stand houden op Sofie hooghe en goos maar de power viel beetje weg. (Misschien toch beter een boterhammetje meer geheten in de ochtend).

Eens van de fiets kon ik mijn eigen tempo starten in het lopen wat wel in mijn voordeel was. Na mindere testen na bk Izegem wist ik dat snel starten geen optie was en mijn lopen alles behalve in superform zit. Ik kon redelijk gelijk lopen maar laatste 2km voelde ik de kuiten verstijven. Met Sofie goos die voorbij kwam in laatste stuk probeerde ik aan te pikken maar dit lukte niet meer. De laatste kilometers in de felle hete zon op de dijk van Knokke waren tanden bijten (bedankt aan de mnr die mij de laatste km naar de finish haasde).

Werd uiteindelijk 7e en 2e in mijn leeftijdscategorie. Geen overal plaats waar ik normaal tevreden mee zou zijn maar na afgelopen weken wou ik vooral eens genieten van mijn wedstrijd. Zonder dat er vingers gewezen werden etc etc. En ik heb ervan kunnen geniet.

14264907_1284729301537473_3758478374753592123_n

Het is terug opbouwen en terug leren geniet voor mezelf.

Bedankt Zwin en alle supporters en mensen/athleten die de tijd namen om eventjes te praten.

Quote of the race: Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.
I’ll be back x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *