Seizoen 2016 is al eventjes van start gegaan sinds april.

Bij deze dus dringend tijd om mijn blog nog eens in te loggen met updates en vooruitzichten.

 

Mijn seizoen ging van start in Quarteira, met een van de sterkste deelnemerslijsten in de 4jaar dat ik daar deelneem en veel goeie zwemsters was ik heel benieuwd wat deze wedstrijd ging geven.

 

12472558_10204099206400081_1081202733091334437_n

 

Het zwemonderdeel verliep ok, ik had geen te hoge verwachtingen hiervan omdat het begin van seizoen er toch altijd even inkomen is voor mij. De zee was wel enorm woelig de dag van de race wat het zwemmen dus een stukje zwaarder maakte. Met een australian exit na de 1e ronde moesten we opnieuw door de branding voor de laatste zwemronde.

 

11169917_10204099212680238_8523883971907181130_n

 

Na een goeie wissel zat ik in de eerste grote achtervolgende groep. Het fietsen verliep wat stoef in het begin maar op de klim kon ik goed standhouden om in deze groep te blijven zitten. Er werd wel maar weinig samengewerkt in onze fietsgroep.

Na een goeie wissel verliet ik al eerste de wisselzone en een 3 rondes lopen met een tottaal van 10km voor de boeg. Het lopen ging goed enkel het begin van laatste ronde moest ik de spaanse laten gaan na ik net een km tegen wind op kop gelopen had. Jammer maar de benen lieten het niet toe om te volgen, ook het laatste tikeltje power had ik te kort richting finishlijn en kwam er nog een franse over mij de laatste 100m. Veruit mijn beste loopprestatie neergezet op zelfde parcour al andere jaren maar naar mijn gevoel zat er nog een stuk meer in het lopen allesinds en een beter gevoel voor fietsen ook.

12923376_1013035252076309_7194463951362098506_n

 

Volgende wedstrijd op mijn planning was kwart ETU Madrid !

 

Mijn wedstrijd hier was snel voorbij jammer genoeg.

Ik had mezelf 100% gezet om een top 5 te halen ondanks dit toch wel nog een sterk deelnemersveld was ook. Maar pech kwa hiertussen

Na een redelijk goed zwemnummer kwam ik als 13e uit het water. Samen met jenkins zouden we proberen zo goed mogelijk samen te werken als we samen op de fiets zaten. Nu zij was enkele seconden voor mij uit het water en als ik aan mijn fiets kwam in de wissel ging zij net haar fiets nemen om de wissel te verlaten, Ik heb de wissel van mijn leven gedaan daar en als 4e op de fiets gesprongen.

Met een snelste wisseltijd van 1’12 (lang stuk lopen naar wissel) gevolgd met 1’15 en vanaf daar 1’21 en meer kon ik mij mooi vooraan positioneren.

Na nog geen 1km kwam de killer klim. Jenkins was er van door en met enkele andere moesten we een gaatje laten aangezien ze zeer sterk aan het fietsen is momenteel. Eén van de zwaartste die ik ooit op triathlon al heb moeten doen. ‘Gelukkig’ hadden ze dit jaar het parcour veranderd waardoor de klim enkel in de aanloopstrook gedaan werd en geen 7x zoals andere jaren. ‘Gelukkig’ staat inderdaat tussen aanhalingstekens. Het nieuw parcour was helemaal niet top met veel putten in de weg op technische stukken.

In de helft van het fietsen kwam de achtervolgende groep aangesloten omdat er opnieuw niet hard gefietst werd. Ik probeerd wat op te schuiven naar vanvoor en nam de buitenbocht. En toen hoorde ik een gesis. 2 opties, Of mijn wiel sleepte. Of mijn band was aan het leeglopen. Optie 2 werd al snel duidelijk. Nog geen 200m verder aan de voer van een kleine klim stond ik plat.

Na enkele seconden goed vloeken nam ik de fiets in de hand en begon ik te lopen. Ik wist niet exact waar de volgende wheelstop was maar zolang ik niet gelapped werd en lucy hall achter mij kon laten kon ik mijn wedstrijd verder zetten. Niet meer voor mijn goeie plaats maar wel nog voor een goeie looptijd op 10km misschien. Plus dan had ik nog een 10km in de benen voor mijn hopelijk EK elites race.

Maar het mocht niet zijn, na een goeie 2km schat ik op blote voeten lopen en gevoel van blaren krijgen kwam ik eindelijk de wisselzone binnen en nog steeds geen lucy te zien. Ik kwam bij de wheelstop en vroeg om neutrale wielen maar hier waren geen te krijgen. Aangezien ik helemaal alleen met mijn vriendin in Madrid was had ik zelf ook geen extra wielen. Dus de race zat er op!

In tranen uitgebarst en voor de eerste keer in mijn leven een wedstrijd moeten stoppen! Hartverscheurend gevoel. Maar gelukkig was mijn troost al snel ter zijde!

Shit happens zeggen ze dan.. het is en blijft een sport waar materiaalpech altijd mogelijk is. Enkel jammer dat het op deze wedstrijd moest gebeuren want door zwaarder fietsen waren er veel goeie loopsters die net iets minder liepen en dit had perfect in mijn voordeel geweest. Maar op naar de volgende race !

13282168_10209532851259840_1602437172_n

Picture of my barefood run

Next up: Ploegentriatlon in Doornick met onze efc-itc girls

Een wedstrijd in België waar ik met volle zin naar uitkeek! Samen met onze 4 andere dames Ine, Karolien, Sofie en Leen gingen we van start. Het zwemmen verliep vlot als ook onze wissel.

In het fietsen was het vooral Ine en ik die het kopwerk op ons namen om het oog op looptempo zo hoog mogelijk te houden na onze fietsproef. Alweer sloeg mechanische pech toe en verloren we enkele belangrijke seconde. Maar snel zijn wij efc-itc dames niet te stoppen! De trek bike terug op en verder gas geven. Eventjes bijtanken met Etixx gelletjes en sportdrank en we konder er opnieuw tegen aan, en het was nodig want ons looptempo lag hoog.

13275303_10209532851459845_1865368087_o

Door een kleine foutje in de wissel waren we verplicht om na de 1e ronde lopen onze 10sec penalty in de straf box te nemen. Ik persoonlijk was hierdoor volledig uit mijn ritme maar we gaven niet op en bleven doorbijten.

13324109_10209532851859855_1103631044_o

  • We eindigden uiteindelijk mooi 3e en een plaats beter zoals vorig jaar. Niet gelogen dus wat ik een week eerder als doel stelde voor de krant van west-vlaanderen.

Bedankt voor het interview en bedankt aan mijn team mates om hier een knaller van een eerste wedstrijd van te maken. Ik kijk alvast uit naar volgende T3 series.

En bedankt Griet Tanghe om opnieuw mooie foto’s te maken!

 

 

  • And last but not least, I’m starting my first ELITE European Championship tomorrow in Lissabon

 

It will be my first european championship with the elites. My goal is to aim for a top24 but it won’t be easy at all !

A lot of good swimmers. I guess it will be a wetsuitswim (perfect to pick out my victory zone3 wetsuit) and the weather won’t be all that great. But hey, It’s race time and I’m excited!

13295332_10209534274615423_30645412_n

So,

  • swim like a mermaid victory zone 3 wetsuit? Check!
  • Bike like a beast trek bike? Check!
  • Etixx Power nutrition? Check!
  • and fly like a cheeta Saucony fast witch shoes? double check!

Guess I’m ready !! 😀

 

Wish nr 27 a lot of luck! Turn your music volume to 27 tomorrow, eat 27 -stuutjes- for breakfast or whatever but think about that number! 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *