Zege in het club thuisfront is een feit.

Deze keer zal mijn verslagje in het Nl zijn omdat de wedstrijd dan ook plaatsvond is in het West-vlaamse thuisfront van mijn club te Izegem

 

Kzoent wok wel int west vloams wiln skrivn mo zen doa nog ginne google-translate vwo. 😉

 

Zoals in mijn vorig verslagje te zien was ben ik enkele dagen op vakantie geweest en dus helemaal opnieuw opgeladen om te trainen. Met de week nadien direct al lactaat testen was het even spannend wat dit ging geven. Voor de zwemtesten luide het als volgt: Quote, De trainer: Charlotte, als jou testen niet goed zijn weet je wat dit wilt zeggen hé. Dan worden het geen vakantie meer tussendoor 😉 ..

Ik zette na dit gezegt zijnde nog altijd stevige zwemtesten neer na 1week vrij af en opnieuw een van de betere looptesten ooit waar mijn kapaciteiten enkel maar beter bleken te worden.

Klaar voor een stevige blok trainingen. Hier had ik ook naar gevraagd omdat ik niet meer tevreden was over mijn fiets gevoel tijdens de wedstrijden. Dus bitexhard was het moto die week, stevig blokje fietsen en met wie dan liever dan mijn vriendin die best wel een stukje kan fietsen. “Stukje” wel is waar tussen haakjes want de zondag voor Izegem deden we samen met mama erbij ook een pittige 90km rit.

IMG_1358

De stress op Belgische wedstrijden ligt bij mij toch vaak wel wat hoger dan normaal. Zeker voor deze wedstrijd. Niet enkel had ik mezelf afgelopen jaar beloofd dat ik wilde winnen de battle met Joke, maar was het dit jaar ook voor mijn thuisclub. Ik had er wel veel zin in om te racen, voelde me klaar en was benieuwd naar de andere atheletes die van start gingen. Met een terug opkomende Ine die door haar blessure sterk aan het fietsen geweest is en een Sara .. die een stevig stukje kan fietsen en lopen ook.

Tijdens het zwemmen was ik redelijk in de midden gaan liggen en na een goeie start lag ik zonder al te veel andere nog rond me in het water. Het was naar mijn menig wel nog redelijk zwaar zwemmen (als ik achteraf naar tijden keek bleken ze ook niet van de snelste te zijn). Ik slaagde er in om redelijk mooi recht door te zwemmen tot de volgende brug waar we onze wissel hadden. Ik had een goeie minuut nalf voor op Ine en probeerde dan ik zo snel mogelijk mijn ritme te vinden op mijn nieuw Trek tijdritfiets. ( Waar ik btw ideaal op zat dankzij PulsoPreventie lab. Bij deze, Merci Alphonse!) 2 grote rondes te gaan van 2x 20km, wat ik lastig vind om in te schatten of je goed bezig bent. Eerste stuk was alvast stevig tegenwind en probeerde mezelf dus niet te snel op te blazen. Na 1 ronde bleek ik een 15tal seconden extra voorsprong opgebouwd te hebben dus wist ik dat ik 2e ronde ongeveer zelfde tempo kon aanhouden en dieper doorbeuken niet direct nodig was.

Na het fietsen kwam ik de wissel binnen met een 2tal minuten voorsprong en klaar voor het lopen. Opnieuw hier eerst mijn ritme proberen te vinden zonder al the enthousiast te starten, want dit doet me vaak dood. Hier en daar waren er na 1ronde lopen mannen aan het starten met hun loopnummer ook waar ik af en toe kon aanpikken. (Bij deze ook dikke merci voor alle EFC-ITC’ers die de pees voor mij erop gelegt hebben J ) Ik het een goed gevoel tijdens het lopen en ondanks dat die brug nog steeds een tempo-killer is kon ik het beter verteren dan afgelopen jaar. Mijn voorsprong op de andere dames heb ik nog wat extra kunnen opbouwen en enkel Xenia Luxem nam de laatste ronde nog wat tijd terug op mij.

MAAR, We hadden ook nog de battle of the sexes, Tot de helft van de voorlaatste ronde en ingaan van laatste ben ik vooral bezig geweest met mijn kop positie te kunnen houden maar de laatste ronde kwam de battle of the sexes toch wel naar boven. Pieter hemeryck was opnieuw (zoals bijna altijd) bezig aan een zalige race en nam elke ronde exact genoeg tijd om de laatste ronde net wel of net niet bij mij te komen. Tijdens het lopen wist ik niet exact hoevel hij elke ronde op mij dichter kwam maar de laatste ronde zag ik hem de brug opknallen terwijl ik al mijn keerpunt gemaakt had. Ik haalde alles uit de kast om mijn tempo niet te laten zakken maar de laatste km nalf kwam hij tot bij mij. Versnelde nog eens het tempo even en volgen lukte me niet meer. The battle of the sexes was voor Pieter, Proficiat!

En de overwinning bij de dames was dit jaar eindelijk eens voor mij!

Ik was dood gelukkig als ik als eerste dame de finishlijn kon overkomen. Ik heb Izegem altijd een leuke wedstrijd gevonden en het is al altijd een ideale training geweest voor internationale races erna ook. Om dit jaar met zo veel supporters, met zoveel toeschouwers en zoveel ambianche de zege op mij te nemen was echt een super zalig gevoel!

IMG_1377

Bij deze wil ik iedereen bedanken die er voor mij was.

Eerst en vooral wil ik mijn club bedanken EFC-ITC om mij al een volledig jaar door te ondersteunen in alle mogelijke opzichten. Ik wil graag alle sponsors bedanken. Onze club sponsors die ervoor zorgen dat ik optimaal als topssport athlete kan groeien. De sponsors voor de wedstrijd en alle mensen die geholpen hebben om er opnieuw een super wedstrijd van te maken. Ik heb enkele mensen gezien die speciaal kwamen supporteren voor mij waarvan ik niet verwachte ze te zien, betekend veel voor mij merci!

Natuurlijk ook mijn familie en vriendin die grote rol spelen in alles.

En ook een dikke merci aan gregory Kool en zijn nieuwe “Tricoo – Sportwear zaak” voor alle support .

BitexHard -Cha

 

http://www.focus-wtv.be/video/heemeryck-en-deldaele-winnen-jubileumeditie-izegemse-kwarttriatlon

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *