Ja Ja,

 

De 2e wedstrijd van het seizoen in België zit er op !

Het BK ploegen ging afgelopen vrijdag van start in onze thuisbasis Izegem!

De bedoeling hier is dat binnen verschillende ploegen die er in België zijn een team van Dames en heren wordt gevormd. 5 starters bij dames en 7 bij heren max en er wordt met min 3 bij dames en 5 bij heren aangekomen.

 

Ons team bestond uit Ine, Inge, Louise, Leen en mezelf. Team wedstrijden zijn altijd super spannend want in elke discipline heb je wel iemand beter en iemand wat minder. Ploegen tactiek, overleg en duidelijke richtlijnen zijn dus van uiterst belang.

 

Bij ons zou er in het zwemmen alvast niemand achter gelaten worden. Aangezien Ine wegens blessure niet kon lopen was dit belangrijk dat iedereen mee was. Met Ine en Louise op kop hield ik achteraan Inge en Leentje een beetje in het oog om hun te sturen en wat compact in de voeten te houden indien een van hen even de rechte lijn kwijt was. Na een mooi zwemnummer en snelle wissel begonnen we aan het fietsen. Ik nam de eerste rond voor mijn rekening aangezien het zwemmen niet te belastend was voor me. Met toch wel een stevige wind slaagden we er in om een mooie positionering en goed tempo in ons fietsen te krijgen. De 2e en 3e ronde nam Ine het fietsbeest voor haar rekening. Op het lange rechte stuk in de 2e ronde kreeg Louise het eventjes zwaar in de benen maar we zijn een team en we zouden ook met 5 aankomen na het fietsgedeelte. Op dat lang stuk met zij wind ben ik me gaan herpositioneren naast Louise en achterwiel van Inge zodat ze 2x zoveel kon profiteren. Ideaal, zo ging het goed. Met n stevig tempo nam ik na de 2e ronde eventjes over van Ine zodat ze enkele minuten kon recuperen om vervolgens verder te beuken op kop.

 

Wissel 2 kwam dichter bij en met een trots gevoel over het fietsen van mijn team mates sprong ik van mijn fiets en maakte me klaar voor het lopen. Hier wordt het verschil gemaakt en podium plaatsten bevestigd. In de eerste 100m moest Louise lossen. Maar met 3 aankomen is goed dus met Inge op onze hielen van Leentje en mezelf trokken we het tempo wat op. Ronde 3 werd een killer ronde voor Inge, maar we hielden stand en ze bleef lopen tot we die finishlijn over waren.

 

Met de favoriete groepen die achter ons starten was het nog vol spanning afwachten. We hielden lang een 3e plaats aan tot team-185 ons op 8sec bijhaalden en we van het 3e schavotje werden gestoten. Nadeel van eerder te starten, we hadden nog geen teams om onszelf mee te vergelijken. Nu ja, ik ben heel erg trots op wat mijn team die dag gepresteerd heeft. En niemand van mijn team moet beginnen over hoe en wat en als want iedereen heeft alles van zichzelf gegeven en er fun aan gehad en dat is voor mij het belangrijkste. Het was voor mijn persoonlijk een extreem toffe race en ik ben trots op elk van mijn team chickies!

 

Thanks Girls !!

– EFC-ITC = Extreme Force Chicks In top Condition.

Signing out . x

 

IMG_1269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *