Het startschot is gegeven

 

Gisteren ging mijn belgisch wedstrijdseizoen van start.

De aller eerste T3 serie in belgië vond plaats in Doornik. Voor de start was er toch wat stress te voelen. In Quarteira had ik een behoorlijke plaats behaald ondanks ziek te zijn die week maar ik was ver van tevreden over mijn lopen. Ik was er 100% van overtuigd dat met mijn gevoel op trainingen en testen er veel meer in zat. Zo had ik gisteren een herkansing om dit te bewijzen. In belgië komt er altijd een andere stress bij omdat er veel mensen zijn die jou binnen de triathlon circuit goed kennen en vol spanning uitkijken naar jou wedstrijd. Na een goeie opwarming en inchecken in de wisselzone met ons EFC-ITC team, was ik volledig klaar voor de race. Het was een heel mooi deelnemersveld met sterke atletes! Ook enkele Nederlandse dames gingen hier van start en het valt niet te ontkennen dat het niveau binnen België ook mooi aan het groeien is. Tijdens de briefing voor het zwemmen werd vermeld dat we dit maal tegen wijzers in moesten zwemmen, wat voor mij ‘nadeliger’ is omdat ik rechts adem en de boeien dus links van mij moest houden (Nu ja, Tis keer iets anders hé 😉 ). Bij de zwemstart kwamen er al snel andere goeie zwemsters naast mij liggen. Ik kwam na de 750m zwemmen als eerste uit het water gevolgd door Amber die een mooi zwemnummer had afgewerkt. Na een goeie snelle wissel had ik enkele seconden en begon ik aan de 22km fietsen. Na een 2tal km kwam Amber aansluiten en hebben goed beginnen samen werken op de fiets. Na de 2e ronde voelden we dat het tempo wat aan het zakken was dus stelde ik voor om na de bochten het stuk met wind nog eens goed door te trekken. Ik zette mij al op kop in het stuk tegen wind en dreef het tempo in het fietsen al wat op. Op die moment had amber een klein gaatje en hoorde ik een lelijke val op de achtergrond in de 2e bocht. Te vergeefs want we waren beide bezig met een mooie race. Maar de wedstrijd gaat door, Oké Charlotte.. Een goeie 30- 35″ voorsprong op de 2 achtervolgsters, Kirsten Nuyens en Janine Kochen. Dit moest ik houden. ’t Was tijd om een solo’tje te doen met nog 10km fietsen te gaan. Door regen en wind lag alle focus op krachtig, gefixeerd en gedoseerd fietsen. Die voorsprong kon ik ook behouden en de 2e wissel kwam dichterbij. Focus: Show them something great. Gedachten: “Shit m’n tenen zijn bevroren man!” . Deze wissel verliep voor mijn doen wat stroever door het koude weer. De 5.5 km lopen was van start gegaan. Ik wist dat Kirsten een sterke loopster is en ook Xenia Luxem nog sterk terug kon komen. Ik moest dus een deftige 5.5km lopen als ik mijn kop positie wilde houden. Niet alleen daarom maar ook voor mezelf vooral had ik de nood aan bevestiging op mijn loopnummer. Ik zat qua gevoel al snel in een soepel tempo en legde mijn focus op een rustige ademhaling, met een kort klimmetje in het parcour was dit wel belangrijk om mezelf niet direct op te blazen. Eerste ronde goed doorstaan, nog 1tje in het vooruitzicht. Met de coach die stond te springen langs de kant na 1 ronde en riep dat ik al wat extra voorsprong uitgebouwd had wist ik dat volhouden de enigste boodschap was. Ik lette er op dat mijn ritme niet vertraagde en alles soepel bleef aanvoelen. Misschien vragen sommigen van jullie zich af wat er op zo een moment allemaal in het hoofd van een atleet afspeelt.. Wel, het enige wat er opnieuw en opnieuw in mijn gedachten naar boven kwam was:” If you reach for the sky you can almost touch the stars”. Ik weet niet waarom. Misschien omdat sterren aanraken redelijk onmogelijk is maar als ge er in geloofd en blijft proberen kan je iets creëren voor jezelf die even goed aanvoelt. Die jou motiveert en doet geloven in jou dromen en doelen. Want binnen de sport is er maar 1 factor die jou kan limiteren. En dat is jou eigen denken.

 

De overwinning is binnen !!!!!!!!!! Het was een SUPER zalig gevoel om deze 1e Belgische T3 wedstrijd van het seizoen op mijn naam te kunnen schrijven en vooral voor mezelf een mooie wedstrijd doen.

Ook Peter Denteneer werd Knap 2e ! Dubbel podium voor EFC-ITC!

 

Ik zou alvast heeeeel graag mijn team bedanken, EFC-ITC

Bedankt voor alle ondersteuning die ik dit jaar al reeds gekregen heb en op naar de volgende wedstrijden!

Mijn ploegmaten die alles nog zoveel leuker maken

Alle sponsors die het mogelijk maken om mijn dromen en doelen te bereiken.

Mijn trainer die ALTIJD in mijn blijft geloven en mij jaar na jaar een trapje hoger brengt

En aan alle mensen die achter mij staan, mij succes toe wensen en motiveren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *